Bewust winkelen

{ 9 augustus, 2013 }

Je zou er misschien van schrikken, maar zowat het grootste deel van ons inkomen gaat maandelijks naar uitgaven in grootwarenhuizen. Leven kost geld, en als je je bewust bent van je rekeningen bij de supermarkt weet je dat maar al te goed. Maar levensmiddelen kopen moet je toch doen? Daar kan je toch niet op besparen? Toch kan je door bewuster te winkelen een stevige hap minder geld uitgeven aan dingen die je echt nodig hebt.

Lijstjes

inkopen-doenStel een boodschappenlijstje op. Grootwarenhuizen zijn slim en proberen je te verleiden door allerhande verkoopstrucs: kleinigheden zetten aan de kassa’s, proevertjes in de winkel zetten, daar waar ze meest van willen verkopen op ooghoogte zetten, … Het is een heel eigen marketing, diegene die in supermarkten gebruikt wordt. Met een lijstje ben je minder snel geneigd om nog extra’s mee te nemen. Ga uit van een weekmenu en haal daar de benodigdheden voor in huis. Goedkoper en makkelijker.

Alternatieven

Overweeg jij nooit witte producten? Dat is zonde, want witte producten zijn vaak gelijkwaardig aan het origineel. Sommige worden zelfs in dezelfde fabrieken gemaakt als het origineel – enkel de verpakking verschilt! Toegegeven, er zijn alternatieven die bijlange niet de smaak van het origineel evenaren. Maar er zijn er vele anderen die perfect als vervanger kunnen dienen. Proberen en proeven is de boodschap.

Hoeveelheden

Sommige winkels bieden extra korting aan bij het aankopen van een grotere hoeveelheid. Laat je hier echter niet door beetnemen. Kan je twee verpakkingen smeerkaas goed eten voor de vervaldatum en zonder dat je het beu gaat worden? Super, doen! Maar als je weet dat je onmogelijk die hoeveelheid kan opwerken voor dat het slecht wordt, doe je er natuurlijk geen profijt mee.

Bewuster winkelen is een goede stap naar slimmer omgaan met je huishouden! Succes!

Rubrieken: Shoppen ~ Trackback

Reageer